Broedplaats voor talent: het eenjarige traineeship bij VertX

Klaar voor de start? 

Sta je te popelen om te starten met werken en wil je groeien op persoonlijk én inhoudelijk vlak? Speciaal voor mensen met minder dan één jaar werkervaring hebben we een traineeship ontwikkeld. We begeleiden jou bij de start van jouw carrière en bieden je kansen om snel door te groeien.    

Opzet van het traineeship 

Hoe we dat doen? Je neemt één jaar lang deel aan ons traineeship. De eerste 4-6 weken bieden we je de ruimte om de organisatie en je collega’s beter te leren kennen. Daarnaast ga je aan de slag met inhoudelijke opleidingen en ga je oefenen met casussen. We stomen je klaar om na deze eerste weken te gaan starten met een opdracht, vaak samen met één van onze ervaren collega’s.  

Terwijl jij je (eerste) werkervaring opdoet, heb je één keer in de twee weken een traineedag. Een dag waarbij jij samen met de rest van de trainees samenkomt voor trainingen. Deze kunnen variëren van inzicht in jezelf krijgen, leren je grenzen aan te geven, samenwerken met die ene lastige collega, het voeren van sollicitatiegesprekken, nog beter leren presenteren tot een inhoudelijke training. Daarnaast heb je ook samen met je traineegroep intervisie, zodat je praktijksituaties met elkaar kan delen en van elkaar kan leren.  

Begeleiding  

Binnen de organisatie word je begeleid door verschillende mensen, zoals je leidinggevende, je buddy en talentmanager. We vinden het belangrijk dat jouw groei zichtbaar is. Je gaat daarom ieder kwartaal met je leidinggevende en talentmanager in gesprek om te reflecteren en te evalueren. Welke stappen heb je gezet? Waar loop je tegenaan? En waar kunnen we je nog bij helpen?  

Ook werk je nauw samen met je traineemaatje. Dit is iemand die tegelijkertijd is begonnen met het traineeship en waarmee je veel kunt delen. Samen organiseren jullie bijvoorbeeld de traineedag voor de rest van de groep. 

Je eerste week bij VertX 

Jouw start bij VertX is misschien wel je eerste echte baan, of de eerste stap in de richting die je écht op wilt. We begrijpen dat dit spannend kan zijn, maar we vinden het heel leuk om jou te verwelkomen in ons team. Binnen het traineeship start je met mensen die net als jij aan de start staan van hun carrière. Naast het regelen van de nodige praktische zaken is er ook genoeg tijd om kennis te maken met alle nieuwe collega's. Je ontvangt van ons alle benodigdheden om voortvarend van start te kunnen gaan, een leaseauto, laptop en telefoon. Ook ga je meteen aan de slag met het behalen van de nodige trainingen om je CV helemaal klaar te maken voor je eerste opdracht. 

Een half jaar later 

Inmiddels ben je al even werkzaam bij VertX. Je bent helemaal opgenomen in het team en je zit op een leuke opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Hier leer je allerlei nieuwe dingen, en je merkt dat je je steeds meer als een vis in het water voelt op je opdracht! Gelukkig kom je tussendoor ook nog vaak genoeg terug naar het VertX kantoor, bijvoorbeeld op de businessunit dag van jouw team. Op zo'n dag klets je bij met alle collega's en komt er bijvoorbeeld een spreker iets vertellen over het onderwerp omdenken. Altijd handig om toe te passen in je eigen opdracht. Verder heb je ook nog steeds een keer in de twee weken een traineedag met je groepje. Doordat deze dag elke keer door iemand anders uit de groep wordt georganiseerd, is het elke keer een afwisselende en leerzame dag. 

En na het traineeship?  

Je kan na één jaar terugkijken op een leerzaam jaar waarin jij mooie stappen hebt gezet! Je hebt diverse inhoudelijke certificaten behaald, nieuwe vaardigheden geleerd, inzicht gekregen in waar jouw talenten en valkuilen liggen en waar jij energie van krijgt. Ook heb je relevante werkervaring opgedaan. Aan het einde van het traineeship gaan we met je in gesprek over jouw vervolgstappen binnen VertX.   

Onze traineeships.

Bij ons haal je alles uit je talent. Bekijk hieronder onze traineeships en ontwikkel je in een jaar tot de specialist binnen jouw vakgebied!

3 juni 2024

Data Analytics Traineeship | september 2024

Bouw je expertise in data uit met ons Data Analytics traineeship en help bedrijven waardevolle gegevens om te zetten in praktische inzichten.

Bekijk vacature
3 juni 2024

Business Process Management Traineeship | september 2024

Leer processen analyseren, knelpunten identificeren en efficiëntie verhogen voor diverse opdrachtgevers. 

Bekijk vacature
3 juni 2024

Project Management Traineeship | september 2024

Werk in teamverband aan uitdagende projecten, help organisaties met complexe vraagstukken en krijg inzicht in diverse werkmethoden.

Bekijk vacature